1625506_741673495863613_8478033676141887864_n_1397212706.jpg_500x751

Az ízletes tea főzésének alapkövetelménye a megfelelő minőségű ivóvíz.
Hazánkban többnyire jó minőségűek a vezetékes vizek, ennek ellenére a keménységüket tekintve rosszul állunk.
Általánosságban elmondhatjuk, hogy a csapvíz kemény, így pedig kevésbé alkalmas jó minőségű tea főzésére, viszont amit fontos leszögeznünk, mert óriási tévhit,hogy a kemény víz nem nem káros az egészségünkre!

Sőt! A kemény vízben több ásványi anyag található, mint pl.: kálcium, magnézium. 

A vízkeménység mérőszáma tulajdonképpen a víz sótartalmának (kálcium- és magnézium sók) mérésére szolgál.

Megkülönböztetünk:

- karbonátban gazdag kemény vizeket, melyet a kálcium-, a magnézium sók és a mészkő okoz 

- kemény, de nem karbonátos vizeket, a keménységet itt a kénsavak és a halogén sók okozzák.

Amikor lágy, desztillált vagy nem-karbonátos kemény vízzel készítünk teát, az eredmény világos színű és tiszta lesz.
Ugyanakkor a karbonátos kemény vizekből készített tea néhány perc alatt zavarossá válik, a benne található cseranyagok ugyanis reakcióba lépnek a kálciummal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr956015585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása