tea_in_different_grade_of_fermentation1_1393331878.jpg_1600x966

Ha valaki teafogyasztóvá akar válni, először arra kell rájönnie, hogy milyen típusú teát szeret. A legfontosabb ebben az esetben az íz. Ne a “legegészségesebb” teát keressük; mindenki számára az lesz a legjobb, amit megiszik. Ezernyi változat létezik, van miből választani. Nem muszáj leragadni egy fajtánál; vannak például kifejezetten reggeli, délutáni és esti teák.

A legjobb módszer az, ha az ember ellátogat egy teaboltba, ahol a hozzáértő eladók segítenek neki a “legjobb” megtalálásában. Kóstoljunk meg több teát, hogy megismerjük a jellegzetes ízeket. Próbáljuk ki a feketét, az oolongot, a zöldet, a pu’erht, a fehéret, de a herbateákat és a rooibost se hagyjuk ki.

Egy színvonalas, profi boltban az embernek alkalma nyílik arra, hogy megkóstolja a tökéletesen elkészített teákat. Vízminőség, teaminőség, áztatási idő  - ezek mind komolyan befolyásolják a végeredményt. Például, ha a zöld tea készítéséhez használt víz túl forró, a levelek megfőnek, és az ital keserű lesz. Ha túl sokáig áztatjuk a teát, vagy rossz minőségűt használunk, vagy egyszerűen a kannánk rossz, nem lehet jó a végeredmény sem. Az emberek gyakran azt hiszik, a tea rossz, pedig csak az elkészítés módja nem volt megfelelő, ezért változott meg az íz.

A következő fázisban ismerkedjünk meg más országok teázási szokásaival. Léteznek brit, német, japán vagy kínai stílusú teaházak, és persze ne feledkezzünk meg az orosz, meg a közel-keleti módszerekről sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://teapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr115832255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása